JANI LEINONEN

Jani Leinonen kuvataiteilija, joka on tunnettu yhteiskunnallisesti kantaaottavista sekä huomiota herättävistä teoksistaan ja projekteistaan.

Janin puheenvuorot ovat linjassa hänen tuotantonsa kanssa. Yllätyksellisyys, kriittisyys ja herättely ovat keskeiset teemat.

Leinonen käyttää taiteessaan mainonnan ja markkinoinnin keinoja kyseenalaistaen nykypäivän kulutusyhteyskuntaa ja markkinataloutta. Tutut hahmot ja kansainvälisesti tunnetut tavaramerkit joutuvat erityisesti taiteilijan huomion kohteeksi. Taiteensa kautta Leinonen haluaakin herättää kuluttajia kriittiseen ajatteluun. Hänen kritiikkinsä on kuitenkin räävittömän huumorin värittämää irrottelua tutuilla symboleilla, oman osansa saa myös taidemarkkinoiden logiikka.

Leinonen valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2002 ja hänen teokset ovat olleet laajasti esillä kansainvälisesti.

Kiasmassa syyskuussa 2015 avautuva näyttely rakentuu uuden teoksen, Tottelemattomuuskoulun, ympärille. Tottelemattomuuskoulu on oikea koulu, mutta myös metafora koko näyttelylle, joka on samalla katsaus Jani Leinosen tähänastiseen tuotantoon. Koulun opettajiksi rehtori Leinonen kutsuu tunnettuja suomalaisia ja kansainvälisiä mielipidevaikuttajia ja aktivisteja. Oppilaiksi pääsevät kaikki näyttelyvieraat.

Ole tottelematon,  pyydä Jani puhumaan.

Jaa sivu

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...